Η Α.Δ.Μ-Θ παρουσιάζει το πρώτο Κείμενο Στρατηγικής του φορέα της για το έτος 2021 και έπειτα

Η Α.Δ.Μ-Θ παρουσιάζει το πρώτο Κείμενο Στρατηγικής του φορέα της για το έτος 2021 και έπειτα

By : -

Η Α.Δ.Μ-Θ παρουσιάζει το πρώτο Κείμενο Στρατηγικής του φορέα της για το έτος 2021 και έπειτα

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου

Εν μέσω της πολύ δύσκολης συγκυρίας της πανδημίας του κορωνοϊού, της περιρρέουσας κατάστασης υπονόμευσης του συνταγματικού θεσμού της αποκέντρωσης και των εξαγγελιών για κατάργηση, διάλυση και “αποσυναρμολόγηση” των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, αφήνει πίσω της τη δυσκολότερη ίσως για όλους χρονιά και υπερήφανα παρουσιάζει το πρώτο κείμενο Στρατηγικής του φορέα, καθορίζοντας το όραμα, την αποστολή και τους στρατηγικούς της προσανατολισμούς εντός των οποίων θα κινηθεί η Α.Δ.Μ.Θ. το έτος 2021 και έπειτα.

Χωρίς προσφυγή σε εξωτερικό ανάδοχο, καταγράψαμε, in house, τις στρατηγικές μας επιδιώξεις στη βάση των σύγχρονων αρχών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Διοίκησης Διαδικασιών, της αποτελεσματικότητας και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Με τον τρόπο αυτό, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης θα συμβάλλει στις εθνικές και ευρωπαϊκές προτεραιότητες του ψηφιακού και «πράσινου» μετασχηματισμού, της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, της εξυγίανσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της οικονομίας, στην υπηρεσία πάντοτε των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Με βάση το κείμενο Στρατηγικής, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των στρατηγικών επιδιώξεων με τον καθορισμό συγκεκριμένων, μετρήσιμων, εφικτών, ρεαλιστικών και χρονικά προσδιορισμένων στόχων (SMART) από το σύνολο των οργανικών μονάδων του φορέα, για την υλοποίηση του Συστήματος «Διοίκηση μέσω Στόχων».

Ολόκληρο το κείμενο Στρατηγικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ