Συνέντευξη του Συντονιστή Α.Δ.Μ.Θ Δρ. Ιωάννη Σάββα, στο Real Fm και τη Μαρία Σαμολαδά

Συνέντευξη του Συντονιστή Α.Δ.Μ.Θ Δρ. Ιωάννη Σάββα, στο Real Fm και τη Μαρία Σαμολαδά

By : -

Συνέντευξη του Συντονιστή Α.Δ.Μ.Θ Δρ. Ιωάννη Σάββα, στο Real Fm και τη Μαρία Σαμολαδά

Σε νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ) όπως τόνισε ο Συντονιστής της, Ιωάννης Σάββας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

         Ήδη, όπως εξήγησε ο κ. Σάββας, πρόσφατα βγήκε στον «αέρα» του διαδικτύου η νέα ιστοσελίδα της ΑΔΜΘ η οποία είναι φιλική προς τον χρήστη και δημιουργήθηκε από στελέχη της υπηρεσίας. Στόχος είναι να αποτελέσει το μοναδικό σημείο επαφής για πολίτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν αυτό που θέλουν με ένα «κλικ». Ήδη, σχεδιάζονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις οποίες θα είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας της ΑΔΜΘ.

        Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του Συντονιστή της με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργο Γεωργαντά.

    Επίσης ο κ. Σάββας αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως αποτελούν την έκφραση τού αποκεντρωμένου συστήματος, «την προέκταση όλων των υπουργείων για τις αρμοδιότητες που πρέπει να ασκηθούν για τις υπηρεσίες εκείνες οι οποίες πρέπει να δοθούν στους πολίτες και στις επιχειρήσεις».

       Ερωτηθείς για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ο Δρ. Ιωάννης Σάββας τόνισε ότι «μέσα σε ένα σχέδιο όπου τα υπουργεία θα είναι επιτελικές δομές οι οποίες θα προετοιμάζουν αλλά και θα δίνουν οδηγίες για την εφαρμογή των νόμων, οι Αποκεντρωμένες θα πρέπει να είναι αυτές που θα εκτελούν τον νόμο στο κομμάτι που αφορά το κράτος». Υπογράμμισε δε πως «επιτελούμε το έργο μας μακριά από σκοπιμότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Φροντίζουμε να τηρούμε τη νομιμότητα και όχι να βλέπουμε τη σκοπιμότητα».

       Σύμφωνα με τον κ. Σάββα «υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για τις Αποκεντρωμένες οι οποίες, αν βοηθηθούν περισσότερο  από τα υπουργεία, θα μπορούν να δώσουν πολύ πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

     Τέλος ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπου επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία που έχει με τον κ. Ζέρβα και με τη διοίκηση του Δήμου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ιωάννης Σάββας στη Μαρία Σαμολαδά: